023 - 5344488 info@fonts-files.nl

Dirck Volckertszoon Coornhert

Morgen, vrijdag 13 april, vindt de officiële opening plaats van het Coornhertjaar Haarlem 2018.
Dirck Volckertszoon Coornhert (1522-1590) woonde en werkte bijna 40 jaar in Haarlem en is een van de belangrijkste cultuurdragers van ons land. Theoloog en filosoof, grafisch kunstenaar, schrijver, dichter, drukker, uitgever, humanistisch geleerde, taalvernieuwer en letterkundige. Nauw betrokken bij de Opstand tegen Spanje en vooraanstaand adviseur en medestander van Willem van Oranje. Onvermoeibaar strijder voor vrijheid van denken, van meningsuiting, van drukpers en van godsdienst. Kampioen van de verdraagzaamheid. Een man die rechtvaardigheid en medemenselijkheid hoog in het vaandel had.

De afgelopen weken werkten we hard aan het logo van het themajaar, een programmaboekje, diverse affiches, twee exposities, een catalogusje en niet te vergeten een 80 pagina’s tellend boekje over Coornhert dat morgen verschijnt bij onze uitgeverij Loutje. Natuurlijk tonen we hier – zodra de opening en presentatie achter de rug zijn – graag meer van ons werk….

Het kleinste boek kan zich meten met de grote jongens en meisjes, want de verkoop van ‘Dirck Volckertszoon Coornhert – Een strijdbare Haarlemse humanist’ loopt gestaag. Ook bij H. de Vries boeken, waar we deze week zelfs de vijfde plaats in de verkoop-top10 behaalden. De lovende recensie die het boekje vorige week in Haarlems Dagblad kreeg loog er natuurlijk ook niet om.

Share This